Wat moet je doen als je drinken over je macbook hebt laten vallen?

Het gebeurt bijna iedereen wel eens: een glas met drinken laten vallen over je macbook. Dit is natuurlijk heel erg vervelend, maar in de meeste gevallen kun je het wel makkelijk oplossen! Als jouw macbook waterschade heeft opgelopen, is het verstandig om zo snel mogelijk in te grijpen, zodat de schade beperkt blijft. In dit blog lees je wat je moet doen als je een glas met drinken over je macbook hebt laten vallen.

Uitschakelen

Wanneer er vocht bij de laptop is gekomen, is het essentieel dat je de laptop zo snel mogelijk uitschakelt. Doe dat dus als eerste. Elektriciteit en vocht gaan namelijk niet goed samen. Als je je laptop meteen uitschakelt is er een kans dat hij makkelijker gerepareerd kan worden en zorg je ervoor dat de computeronderdelen niet kapotgaan. Dit geldt overigens ook voor andere elektronische apparaten. Heb je je telefoon in de wc laten vallen? Schakel hem dan direct uit.

Drogen

Vervolgens is het belangrijk om de laptop droog te maken. Doe dit met een droge doek en zorg ervoor dat je ook alle ingangen, zoals de jackinput (voor de koptelefoon), goed droogmaakt. Het is niet verstandig om het elektronische apparaat nu alweer aan te zetten. Wacht hier dus mee.

In rijst leggen

Rijst kan goed helpen als je laptop waterschade heeft opgelopen, omdat rijst water absorbeert. Je kunt je apparaat dus in een zak of bak met rijst leggen, zodat de rijst vocht onttrekt. Probeer dit uit voordat je je laptop naar een specialist brengt. Op die manier heb je namelijk in ieder geval alles geprobeerd om je laptop te redden. Wanneer je de laptop in rijst legt, is het verstandig om dit een tijdje te laten staan. Laat het bijvoorbeeld een nacht staan en ga de dag erna pas naar een specialist als dat nodig is.

Specialist

Heeft het drogen en in rijst leggen niet gewerkt? Dan is het verstandig om naar een specialist te gaan als je de laptop wilt laten repareren. Ook als de rijst wel heeft gewerkt en de laptop weer ingeschakeld is, is het verstandig om de laptop toch te laten checken bij een expert. Er kan namelijk nog steeds een klein beetje vocht in de laptop zitten, waardoor de laptop op lange termijn toch schade kan oplopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk dat je de laptop even laat checken door een specialist. Op die manier weet je zeker dat je laptop in orde is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *