Investeren kan je leren

Wanneer je investeert, koop je vorderingen op leningen die door Lender & Spender zijn verstrekt, waarbij elke investering wordt gespreid over alle leningen in de portefeuille die op het moment van investeren niet in achterstand zijn. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan de lender en spender review zodat je de juiste keuze zult gaan maken als je hier meer informatie over wilt hebben.

Karakteristieken van de leningen

De leningen waarin je investeert voldoen aan de volgende karakteristieken:

 • Geldnemers zijn consumenten
 • De leningen hebben een annuïtair aflosprofiel, een vaste rente en een vaste looptijd
 • Looptijden variëren tussen 12 en 120 maanden
 • Leenbedragen variërend van EUR 2.500 t/m EUR 25.000
 • Geldnemers hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een Nederlandse verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd
 • Geldnemers wonen en werken tenminste 3 jaar onafgebroken in Nederland
 • Geldnemers hebben op het moment van verstrekking van de lening een tijdelijk dienstverband of dienstverband voor onbepaalde tijd en/of ontvangen een pensioenuitkering
 • Geldnemers hebben op het moment van verstrekking van de lening in het verleden geen betalingsproblemen gehad
 • De lening is op het moment van verstrekking verantwoord ten opzichte van de financiële situatie van de aanvrager en van het leendoel

Wie zijn Lender en Spender?

Lender & Spender is een innovatieve aanbieder van consumentenleningen met als missie om de markt voor consumentenleningen eenvoudiger, transparanter, eerlijker en efficiënter te maken.

Investeren bij Lender en Spender

Voor zowel de eenmalige als de maandelijkse investering geldt een minimumbedrag van €100,- per investering. Omdat de leningen een annuïtair aflossingsprofiel hebben, ontvang je elke maand betalingen aan rente en aflossing. Deze betalingen worden standaard opnieuw geïnvesteerd.

Hoe ontvang je geld uit de investering?

Opnemen van je investering kan op twee manieren: 

 • Door ontvangen betalingen aan rente en aflossing maandelijks te laten uitbetalen
 • Door een deel of je gehele investering direct op te nemen.

Maandelijks uitbetalen van ontvangen betalingen aan rente en aflossing is altijd mogelijk en is gratis.

De mogelijkheid tot direct opnemen is onder andere afhankelijk van de instroom van nieuwe investeringen en is niet gegarandeerd. Daarnaast kun je alleen het gedeelte van je investering direct opnemen dat niet in achterstand is en kunnen eventueel ontvangen bonussen pas na 2 jaar direct worden opgenomen.

Om de mogelijkheid tot direct opnemen voor zoveel mogelijk investeerders beschikbaar te houden, is op dit moment een maandelijkse opnamelimiet van € 10.000 van toepassing.  

Wanneer je een deel of je gehele investering direct opneemt, betaal je een eenmalig opnamevergoeding. De opnamevergoeding is gelijk aan 1,0% van het opnamebedrag. Hierdoor weet je zeker dat je op elk moment je geld uit je systeem kunt halen en dat maakt het natuurlijk een stuk leuker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *