Geld verdienen door een app laten ontwikkelen

app laten ontwikkelen

Een app laten ontwikkelen is een duur grapje. Maar je doet dit natuurlijk met een doel, en dat is waarschijnlijk om een bedrijfsproces beter te laten verlopen of er geld mee te verdienen. Er kan niet alleen geld verdiend worden met apps waarin producten verkocht worden, maar denk ook aan advertenties die voorkomen in apps. De eigenaar van de app verdiend hier ook geld mee. Hieronder vertellen we je enkele manieren waarop jij geld kan verdienen met jouw app.

De beste manieren om geld te verdienen met je app

De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met jouw app is door hem betaald in de Google Play Store en App Store te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld €3 euro vragen voor de aanschaf van jouw app, hierdoor kun je een berekening maken hoeveel mensen een app moeten aanschaffen om de kosten van de app terug te verdienen.

app laten ontwikkelen

Een andere manier om geld te verdienen met je applicatie is in-app aankopen. Denk daarbij aan digitale upgrades waardoor je meer functies vrijspeelt in een app of een beter poppetje krijgt in een spel. Zo zijn er ook voorbeelden van fotobewerking apps waarbij je bepaalde effecten kan kopen in de app die alleen beschikbaar zijn voor betalende gebruikers.

Een derde optie is het verkopen van producten in je app. Zo hebben veel online webshops ook een app waarbij je gemakkelijk op je telefoon of tablet dezelfde producten kunt kopen in een makkelijkere te navigeren omgeving.

De laatste optie die we benoemen is een abonnement binnen de app. Naast het verkopen van producten kun je er ook voor kiezen om gebruikers maandelijks te laten betalen voor het gebruiken van jouw diensten. Denk daarbij als voorbeeld aan Netflix. Het nadeel hiervan is wel dat bij een abonnement voor een app, Google en Apple een percentage van deze opbrengsten houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *