Belang van website bandbreedte

servers

servers

Bij het kiezen van een nieuwe webhost maakt de bandbreedte van je website deel uit van de cruciale factoren die je mogelijk moet overwegen. Als je niet zeker weet wat een bandbreedte of de hoeveelheid bandbreedte is die je website heeft, blijf dan lezen. Hier wordt de rol van de bandbreedte van de website besproken en hoe je een geschikte bandbreedte voor je website kunt berekenen.

Zeef

Website bandbreedte is de verhouding waarop data worden uitgewisseld tussen je website en je bezoekers. Om het duidelijker te maken, denk dan aan bandbreedte als een zeef waar je bezoekers de beker zijn en de gegevens op je website water zijn. Hoe groter de opening in de bodem van de zeef, hoe sneller het water in je beker zal stromen. Met andere woorden, hoe hoger je bandbreedte, hoe sneller de laadtijden voor je bezoekers.

Verwar echter de bandbreedte niet met de gegevensoverdracht. Dit laatste is het totale aantal gegevens dat kan worden overgedragen, terwijl de eerste de gegevens zijn die in een bepaald tijdsbestek kunnen worden overgedragen.

Hoe wordt bandbreedte gemeten?

Normaal gesproken wordt bandbreedte berekend in miljarden stukjes per seconde of Gbps. Hoe hoger de bits per seconde, hoe sneller de inhoud van je website kan laden. Langzamere bandbreedte kan ook worden berekend in megabits per seconde of Mbps.

Als je van plan bent om de kosten van webhosting te minimaliseren en de laadtijden van je website te maximaliseren, dan moet je de bandbreedte zorgvuldig meten. Veel mensen verlaten meestal een webpagina wanneer de laadtijd meer dan twee of drie seconden duurt. In essentie wil niemand zitten staren naar een webpagina die aan het laden is.

Stijgen in Google

Als je ook je laadtijden optimaliseert, dan kan dit je helpen om je website goed te laten stijgen op de ranglijst van de zoekmachine-resultaten (SERPS). De meest populaire zoekmachine, Google, heeft de neiging om websites te rangschikken die minder dan twee seconden laadtijd hebben.

Bovendien is web bandbreedte tijdens piekmomenten een gelijkmatige cruciale factor als er ineens veel mensen je pagina gelijktijdig bezoeken. Wanneer je een groter bandbreedte hebt, dan kun je nog steeds hoogwaardige inhoud uploaden zonder je zorgen te maken over het risico van het falen van de website.

Welke hoeveelheid bandbreedte is nodig?

Als het gaat om web bandbreedte, dan heeft elke website verschillende vereisten. Deze bandbreedtevereisten worden beïnvloed door de gemiddelde webpagina-formaat, maandelijkse bezoekers en bestandsgrootte. Een nieuwe website met kleine webpagina’s en weinig bezoekers hebben bijvoorbeeld niet zoveel web bandbreedte nodig als een grotere website.

Om de bandbreedte te berekenen die ideaal is voor je website, moet je de volgende informatie hebben: gemiddelde dagelijkse bezoekers, gemiddelde maandelijkse bezoekers, gemiddelde webpagina en gemiddelde weergaven voor webpagina.

De eenvoudigste manier om uw ideale web bandbreedte te berekenen is: gemiddelde webpagina x gemiddelde webpagina weergaven x gemiddelde dagelijkse bezoekers x redundantie x 30.Redundantie is bedoeld om onverwacht bezoek in te calculeren. Meestal wordt dit gezet tussen 1,3 en 1,8. Het getal 30 staat voor 30 dagen, het gemiddelde van een maand. Kijk voor meer informatie op www.cloud86.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *